Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ιερές Παρακλήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αφουγκραζόμενη την αγωνία των μαθητών που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και επιθυμώντας να συμπαρασταθεί προσευχητικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής τους πραγματοποίησε δύο προσευχητικές συνάξεις, την Κυριακή 28 Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου αντίστοιχα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος και ανέγνωσε την ειδική ευχή, που έχει συντάξει ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Μιλώντας από καρδιάς στους μαθητές, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επισκόπου και Πνευματικού τους Πατέρα και προσήλθαν να συμπροσευχηθούν σε αυτή την ειδική ακολουθία, που συντάχθηκε μόνο για την περίπτωση των μαθητών που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Θέλω να σας επαινέσω, γιατί για μία ολόκληρη χρόνια κοπιάσατε, με συντονισμένες προσπάθειες και προετοιμαστήκατε ο καθένας, κατά το δυνατόν, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν. Δαπανήσατε χρήματα εσείς και οι γονείς σας σε ιδιαίτερα μαθήματα και αφιερώσατε πολλές ώρες να διαβάσετε και να μελετήσετε τα μαθήματά σας. Υπήρξαν στιγμές που αναμετρηθήκατε με τις δυνάμεις σας, με τα όρια και τις αντοχές σας» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να ξέρετε, ότι είστε αξιέπαινοι για αυτό που έχετε καταφέρει και για το μέτρο που έχετε ήδη φτάσει. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που κατορθώσατε, να προετοιμαστείτε μία ολόκληρη χρόνια για τις Εξετάσεις, στις οποίες σε λίγο θα συμμετάσχετε».

Ο Σεβασμιώτατος συμβούλευσε τους μαθητές να παραμείνουν ψύχραιμοι και νηφάλιοι κατά τις Εξετάσεις, να διατηρήσουν τον αυτοέλεγχό τους και να νοιώθουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Τους προέτρεψε, επίσης, να μην αφήνονται στο άγχος που τους καλλιεργούν οι άλλοι, αλλά να στηρίζονται στην αγάπη των γονιών τους και των δικών τους ανθρώπων.

Τέλος, τους διαβεβαίωσε, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι κληρικοί θα προσεύχονται κάθε μέρα για αυτούς και τους παρότρυνε και οι ίδιοι αυτές τις ημέρες να αφιερώσουν λίγο χρόνο στην προσευχή, λέγοντας: «Έχετε έναν Ουράνιο Πατέρα, ο Οποίος ιδιαιτέρως σας αγαπά και είναι έτοιμος να δεχθεί τις προσευχές σας, να ανταποδώσει στο αίτημά σας, να σας προσφέρει τη σοφία και τον φωτισμό Του. Να έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό∙ ξέρει τί δωρίζει και τί προσφέρει στον κάθε άνθρωπο…

Εγώ σας θεωρώ ήδη νικητές για ότι καταφέρατε έως σήμερα και θα προσεύχομαι να πετύχετε στη σχολή της αρεσκείας σας. Να θυμάστε όμως, ότι δεν τελειώνει η ζωή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μπορεί ο Θεός να ανοίξει και άλλους δρόμους που δεν έχετε φανταστεί».

Στο τέλος των ακολουθιών ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες, ως ευλογία, ένα στυλό και μια εικόνα του Χριστού.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://photos.app.goo.gl/vv9GZQDxQUPjxweAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου