Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το 9ο Τεύχος του Περιοδικού



Η α’ εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία της Ελλάδος στην Ιεραποστολή. Στην Ιεραποστολή (εσωτερική και εξωτερική) αφιερώνεται και το 9 τεύχος (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2009) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται κείμενα: α) του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιρράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου «Ο Ιεραπόστολος – Το κίνητρο ως “Υπαρξιακή Προσταγή”», β) της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας «Αγιορείτικα Μετόχια στη Γαλλία – Η επίδραση της Θείας Χάριτος στη Δύση», γ) του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Χριστοφόρου Μυτιλήνη «Στον απόηχο μιας ιεραποστολικής εξόρμησης στο Κογκό», δ) του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής πρωτ. Ἀνδρέα Καγιάγια «Ιεραπόστολος π. Χαρίτων Πνευματικάκης – “…μας αγάπησε πριν μας γνωρίσει”» και ε) του φιλολόγου και γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χριστοφόρου Μπαμπάνη «Ιεραποστολή: ευκοπία ή αυταρέσκεια».

Στην ενότητα εορταστικά περιλαμβάνεται ένα κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με θέμα «Η εσταυρωμένη ζωή κατά τον Άγιο Κοσμά» και ένα κείμενο του αρχιμ. Αυγουστίνου Ανδριτσοπούλου – Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς και ιεροκήρυκος με θέμα «Η θεία και φίλη και γλυκυτάτη φωνή».

Στη στήλη της αγιολογίας θα διαβάσετε το κείμενο του κ. Κωνσταντίνου Παπαδοπούλου θεολόγου – φιλολόγου, με θέμα «Άγιος Λάζαρος, ο φίλος του Χριστού».

Στη στήλη εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά σε δύο ιερείς που έφυγαν από κοντά μας το περασμένο διάστημα, τον π. Ευστράτιο Ζορμπά και τον π. Λάμπρο Βάρσο.

Η ύλη μας εμπλουτίζεται με άλλα τρία κείμενα: α) του θεολόγου – φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Δημοπούλου με θέμα «Ιωσήφ ο Πάγκαλος», β) του θεολόγου κ. Σπυρίδωνος Λαπατά, με θέμα «Ο μυστικός Δείπνος και η αποκάλυψη της προδοσίας» και γ) της δημοσιογράφου κας Μαρίνας Ριζογιάννη με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια λαμπάδα…». Δημοσιεύεται επίσης η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας σχετικά με τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις.

Η ύλη του τεύχους ολοκληρώνεται, όπως πάντα, με τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στις δραστηριότητες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου Αβραντινή με την ευκαιρία συμπληρώσεως δύο ετών από την εν Κυρίω κοίμησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου