Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η πανήγυρη της Ι. Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Η πανήγυρη της Ι. Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε και εφέτος, η Ιερά Γυναικεία Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του ιεροκήρυκος αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου. Στις 3 τη νύχτα τελέσθηκε η πρώτη θεία Λειτουργία και το πρωί ο πανηγυρικός Όρθρος και η αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Σωτήριος Ρουσογιάννης και οι τοπικές αρχές.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στο αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Ιεροθέου, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου πέρασε από το μοναστήρι για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως και να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες που τελέσθηκαν κατά το διήμερο της πανηγύρεως.







Ο Σεβασμιώτατος με τον κ. Δήμαρχο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και άλλους επισήμους.



Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Ιεροθέου



Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγγελοκάστρου (φωτο Αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου