Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κυκλοφόρησε το 13ο τεύχος του Περιοδικού

Κυκλοφόρησε το 13ο τεύχος (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2010) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Μητροπολίτη Αγυιάς και Συκουρίου, τον από Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, κυρό Παύλο Καρβέλη.


Στο αφιέρωμα δημοσιεύονται κείμενα: του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά «Μνημονεύεται των ηγουμένων υμών … », του αρχιμ. Παύλου Ντανά «Τοιούτος ημίν έπρεπεν αρχιερεύς» και του τ. Προέδρου Εφετών κ. Ιωάννου Λώλη «Ταπεινός και αθόρυβος μαχητής». Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με μια ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου για τον άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Στην ενότητα εορταστικά δημοσιεύεται ένα κείμενο του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου για την Ανάσταση του Χριστού και στην ενότητα επίκαιρα ένα κείμενο «Περί μεταφράσεως των λειτουργικών κειμένων» που υπογράφουν οι αγιορείτες ιερομόναχοι Γρηγόριος, Αρσένιος και Ευθύμιος με τις συνοδείες τους.

Στη στήλη διδαχές θα διαβάσετε ένα κείμενο του θεολόγου και φιλολόγου κ. Κώστα Δημόπουλου με θέμα: «Το παιδί, η πιο υπέροχη οντότητα στον κόσμο του Χριστού». Στην ενότητα πολιτισμός παρουσιάζεται ένα μικρό αφιέρωμα στον Αιτωλικιώτη λογοτέχνη Ι. Μ. Παναγιωτόπουλο με δύο κείμενα. Ένα του ιδίου του λογοτέχνη με θέμα: «Μήνυμα αφθαρσίας – Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός …» και ένα της κόρης του κας Λήδας Ι. Παναγιωτοπούλου με τίτλο «Ο Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος και το Αιτωλικό».

Στη στήλη υγεία θα διαβάσετε ένα κείμενο της ιατρού κας. Χριστίνας Συρογιαννίδη για την παχυσαρκία.

Στην ενότητα βιβλιοπαρουσίαση παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Αριστείδη Καβάγια, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με τίτλο: «Η Αγία Ελεούσα – Το βυζαντινό μοναστήρι της Κλεισούρας του Μεσολογγίου».

Στη στήλη εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά σε δύο μορφές που έφυγαν από κοντά μας το περασμένο διάστημα, την διευθύντρια του Δροσινείου Οικοτροφείου Θηλέων Ελένη Καππέ και τον π. Ιωάννη Ζήση.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την αίρεση των Πεντηκοστιανών, και την ομιλία του π. Κωνσταντίνου Δημητρίου στην εορταστική εκδήλωση της 25ης Μαρτίου που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη.

Όπως πάντα, παρατίθενται οι κυριότερες από τις δραστηριότητες και η επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στις δραστηριότητες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις Εορτές Εξόδου 2010 και στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:

Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10 – Τ.Κ. 302 00 – Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701
Email: agkosmas@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου