Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Νέων στο Μεσολόγγι



Με σκοπό την επικοινωνία και αλληλογνωριμία μεταξύ των νέων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 15 Μαΐου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Νέων με τίτλο «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ», ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και με το συντονισμό της Υποεπιτροπής των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων στο κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Μεσολογγίου και διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Συμμετείχαν νέοι των Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, ενώ αν δεν ήταν η συγκυρία των μαθητικών εξετάσεων, θα υπήρχε συμμετοχή νέων και από πολλές άλλες Μητροπόλεις.

Συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από τις Εκκλησιαστικές Νεανικές Συνάξεις τα οποία παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα, με χορωδίες μικρών και μεγάλων παιδιών και με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, ενώ στην είσοδο του Γυμναστηρίου παρουσιάσθηκε έκθεση με έργα από τις δραστηριότητες των νέων, όπως εικαστικές δημιουργίες, εκδόσεις, φωτογραφίες, κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την επιλογή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας να διοργανώσει το Φεστιβάλ για την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά του Ιονίου. Στην εναρκτήρια ομιλία του, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζουμε στο Μεσολόγγι, στην πόλη των ηρώων και της ελευθερίας, στην πόλη στην οποία η ενότης, η αγάπη, η συνεργασία των Ελευθέρων Πολιορκημένων, με τη βοήθεια του Θεού, εδημιούργησαν το θαύμα της Εξόδου.

Εδώ, κάτω από τον ίδιο ουρανό του Μεσολογγίου, Έλληνες αδελφοί από διάφορες περιοχές της πατρίδος, έγιναν ένα σώμα και με «μια ψυχή, συναθλούντες» αντιστάθηκαν στον αγαρηνό εχθρό και ώρμησαν ως λέοντες πυρ πνέοντες δίδοντας το μεγαλύτερο μήνυμα ελευθερίας και δόξης σε όλο τον κόσμο.

Εδώ, στον ίδιο χώρο του Μεσολογγίου, κάτω από τον ίδιο ουρανό, νέοι και νέες, από διάφορα μέρη, συναντηθήκατε για να αναπτύξετε συνεργασία οικοδομής και προόδου. Θα κατατεθούν σήμερα οι καλοί καρποί των καλλιτεχνικών σας χαρισμάτων που θα βοηθήσουν όλους σας και όλους μας, όταν φυσικά υπάρξει μια προϋπόθεση: Όταν ζώντας κάτω από αυτόν τον ουρανό, δεν ξεχνούμε Εκείνον, που πληρώνει, που γεμίζει τον ουρανό με την παρουσία Του και ευλογεί τη γη μας με την θεία Του αγάπη.

Ο ουρανός μας δεν είναι άδειος. Πλήρης είναι ο ουρανός και η γη της δόξης του Θεού μας. Οφείλουμε να γνωρίσουμε τον Τριαδικό μας Θεό, να Τον πιστέψουμε, να Τον ακούσουμε, να Τον κάνουμε οδηγό στη ζωή μας».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου