Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Αφιερώμενο στον ιδρυτή του, μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο, είναι το 32ο τεύχος (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2017) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
«Χρέος ευγνωµοσύνης και καθήκον ευχαριστίας µας προτρέπει και µας επιβάλλει να αφιερώσωµε ένα τεύχος του περιοδικού µας «Άγιος Κοσµάς ο Αιτωλός» στον µεγάλο και αδαµάντινο Ιεράρχη, στον λέοντα της Ορθοδοξίας, στον αείµνηστο, πολυσέβαστο και φλογερό Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κυρό Αυγουστίνο Καντιώτη. Υπηρέτησε µέ ιερό ζήλο την Ιερά Μητρόπολί µας, προσέφερε σε πόλεις και χωριά τον άγιο σπόρο του ιερού Ευαγγελίου, αφύπνισε αδιάφορες ψυχές, τις έφερε στην µετάνοια και τη σωτηρία. Στο µοναστήρι του Αγγελοκάστρου έγινε η µοναχική του Κουρά, ενώ στην κωµόπολι Παραβόλα Αγρινίου χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αείµνηστο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Ιερόθεο, τον οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών ως πρωτοσύγκελλος» αναφέρει μεταξύ άλλων στα προλεγόμενα του τεύχους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο ιδρυτής του περιοδικού μας» και περιλαμβάνει κείμενα φίλων, συνεργατών και συνοδοιπόρων του μακαριστού Μητροπολίτου, που περιγράφουν πτυχές της προσωπικότητος και του σπουδαίου έργου του. Γράφουν για αυτόν: ο διάδοχός του στην Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Μητροπολίτης Θεόκλητος, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Ιερόθεος, ο φιλόλογος και συγγραφέας Νικόλαος Αλιπράντης, ο ιεροκήρυξ αρχιμ. Αυγουστίνος Μύρου, ο μακαριστός καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους αρχιμ. Γρηγόριος, ο αρχιμ. Αρσένιος Κομπούγιας και ο θεολόγος και συγγραφέας Νικόλαος Βούλγαρης. Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν αποσπάσματα από ομιλίες και αναφορές του μακαριστού Μητροπολίτου Αυγουστίνου για σημαντικά ποιμαντικά και εθνικά θέματα.
Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό αφιέρωμα στον πρώτο επίσημο εορτασμό του αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, μετά την επίσημη αγιοκατάταξη και την αναγραφή του ονόματός του στο αγιολόγιο της ορθοδόξου Εκκλησίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου παρουσιάζονται όσα έλαβαν χώρα το διήμερο του εορτασμού, 6 και 7 Ιουλίου 2017. Δημοσιεύονται επίσης η Πράξη Αγιοκατατάξεως και η εμπνευσμένη ομιλία του Πατριαρχικού Εκπροσώπου, Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, κατά την Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως.
Το τεύχος συμπληρώνεται με την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για την σπουδαιότητα του εκκλησιασμού, την επικαιρότητα και τις κυριότερες από τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας από τον Ιανουάριο έως τον  Δεκέμβριο του έτους 2017.
Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει συνδρομητής του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:
Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10  –  Τ.Κ. 302 00  –  Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου