Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το 7ο Τεύχος του Περιοδικού


Το 2008 συμπληρώθηκαν 2000 χρόνια από την γέννηση του Φωτιστού των Εθνών και ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αφιέρωσε το έτος αυτό στην μεγάλη αυτή μορφή της Εκκλησίας μας. Το 7 τεύχος (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2008) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», αφιερώνεται στον Απόστολο Παύλο, τον πρώτο μετά τον Ένα.

Στο αφιέρωμα μετά από μια γενική παρουσίαση της ζωής και του έργου του Αποστόλου Παύλου, δημοσιεύονται τρία κείμενα: α) μια απομαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου (από Παραμυθίας) Αγιάς και Συκουρίου κυρού Παύλου Καρβέλη κατά τον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 28 Ιουνίου 1982, β) ένα κείμενο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Παύλου με τίτλο «Σκεύος εκλογής» και γ) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου με τίτλο «Ένας άνθρωπος, η μέριμνα πασών των Εκκλησιών»

Στην ενότητα εορταστικά θα διαβάσετε μια ομιλία του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά «Εις το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου» καθώς και την ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Στη στήλη της θεολογίας θα διαβάσετε ένα κείμενο του θεολόγου κ. Νικολάου Βούλγαρη με θέμα «Η θεολογία των εικόνων» και ένα κείμενο του θεολόγου – φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Δημοπούλου με τίτλο «Αυτός που στέκεται δίπλα μας».

Στη στήλη της βιβλιοπαρουσίασης παρουσιάζονται δύο βιβλία: α) το Λεύκωμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τίτλο «Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά – Ανθολόγιο Ιστορίας στην πορεία ενός δοξασμένου Έθνους» και β) το νέο βιβλίο του λόγιου αγιορείτη μοναχού Μωυσή «Οι Άγιοι του Αγίου Όρους», από τις εκδόσεις «Μυγδονία».

Η ύλη του τεύχους εμπλουτίζεται με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και αφορά την προσέλευση, την ενδυμασία και τον σεβασμό στο χώρο των Ιερών Ναών και ένα κείμενο του δασκάλου κ. Κωνσταντίνου Καντάνη με θέμα «Οι διακοπές και ο γέροντας Επιφάνιος».

Όπως πάντα το περιοδικό ολοκληρώνεται με τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου