Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το 3ο Τεύχος του Περιοδικού



Το 3 τεύχος (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2007) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» αφιερώνεται στην εκπαίδευση, αφού η κυκλοφορία του συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο αφιέρωμα που έχει γενικό θέμα «Νεότητα και Εκ-παίδευση», θα διαβάσετε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και της μαθήτριες των σχολείων της Μητροπόλεως, καθώς και την επίκαιρη ομιλία που πραγματοποίησε στην εορταστική εκδήλωση του παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Αιτωλοακαρνανίας στις 30 Ιανουαρίου 2006 στο Αγρίνιο για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Θα διαβάσετε επίσης ένα κείμενο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μεσολογγίου αρχιμ. Αναστασίου Καντάνη με θέμα «Ο Αγιασμός» και «Μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για την παιδεία» της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μεγαδένδρου μοναχής Ευθυμίας. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα κείμενο του θεολόγου – φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Δημοπούλου με τίτλο «Το κρυφό Σχολειό» και με ένα κείμενο της δημοσιογράφου κας Μαρίνας Ριζογιάννη με τίτλο «Οι παγίδες του Διαδικτύου».

Στη στήλη της αγιολογίας δημοσιεύεται ένα απόσπασμα από το βιβλίο του ιεροκήρυκος αρχιμ. Παύλου Ντανά «Ο Βάρβαρος που έγινε Άγιος».

Στη στήλη εορταστικά θα διαβάσετε μία ομιλία του Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου με θέμα «Ο Σταυρός και το βίωμά του» που περιλαμβάνεται στον 5ο τόμο του βιβλίου «Κατηχήσεις και Λόγοι», εκδόσεις Ι. Μ. Ορμύλιας.

Η ύλη του τεύχους εμπλουτίζεται: α) με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κολουέζυ κ. Μελέτιος, κατά την επίσκεψη του στο Αγρίνιο, στον θεολόγο κ. Νικόλαο Καζαντζή, β) με ένα κείμενο του Επίκουρου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Βασιλείου Τσίγκου με τίτλο «Ο ανακαινισμός του “όλου” ανθρώπου», γ) με ένα κείμενο του δασκάλου κ. Κωνσταντίνου Καντάνη με τίτλο «Η ευχή», και δ) με ένα κείμενο του ιεροκήρυκος αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη με τίτλο «Υλισταί και άθεοι».

Η ύλη του τεύχους ολοκληρώνεται με μια συνοπτική αναφορά της γυμνασιάρχου κας Μαρίας Σκαβάρα στο έργο, το σκοπό και το ρόλο της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου