Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Το 1ο Τεύχος του Περιοδικού

Η έκδοση του 1ου τεύχους (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2007) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» συνέπεσε με την εκδημία (12 Φεβρουαρίου) του Μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου Αβραντινή στον οποίο και ευλαβικά αφιερώθηκε.

Στο αφιέρωμα δημοσιεύονται αποσπάσματα από τις Δηλώσεις και τα Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από διαφόρους Φορείς και Συλλόγους με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου, καθώς επίσης και αποσπάσματα από τους επικηδείους λόγους που εκφωνήθηκαν κατά την εξόδιο ακολουθία του. Δημοσιεύονται επίσης ένα κείμενο του μακαριστού με θέμα «Ο χρόνος», που απετέλεσε το εόρτιο μήνυμα που είχε απευθύνει προς το πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας την Πρωτοχρονιά του 1983. Το ευλαβικό αυτό αφιέρωμα κλείνει με αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδημία και την εξόδιο ακολουθία καθώς και με την παράθεση της επικηδείου ομιλίας που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στη στήλη εορταστικά δημοσιεύεται «Λόγος εις την Αγίαν του Χριστού Ανάστασιν», του Αγίου Επιφανίου επισκόπου Κύπρου. Στην ίδια στήλη, με αφορμή την επέτειο 1600 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, δημοσιεύεται ένα κείμενο με θέμα «Η ελεημοσύνη κατά τον ιερό Χρυσόστομο», του ιεροκήρυκος αρχιμ. Παύλου Ντανά.

Στην ενότητα της ιστορίας και με αφορμή την επέτειο των 181 χρόνων από την Έξοδο της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων δημοσιεύεται ένα κείμενο του φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Δημοπούλου με θέμα «Θαλπωρή και Χάρμα τοις μαρναμένοις».

Στην ενότητα της αγιολογίας παρουσιάζεται μια συνοπτική αναφορά στους Αγίους που έζησαν ή μαρτύρησαν στην γη της Αιτωλοακαρνανία.

Η ύλη του τεύχους εμπλουτίζεται με δύο ακόμα κείμενα: α) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Αυγουστίνου Ανδριτσοπούλου με τίτλο «Οι Πατέρες ως πρόμαχοι της Ορθοδοξίας» και β) του δασκάλου κ. Κωνσταντίνου Καντάνη με θέμα «Ο οδοιπόρος του Θεού».

Το τεύχος ολοκληρώνεται με μια συνέντευξη της παθολόγου – διαιτολόγου κας Μαριάννας Σταματιάδου και του καρδιολόγου κ. Παύλου Τούτουζα στη δημοσιογράφο κα Μαρίνα Ριζογιάννη με θέμα την νηστεία της Εκκλησίας και με τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου