Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του Περιοδικού


Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2010) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στην αρετή της ελεημοσύνης.


Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Μακάριοι οι ελεήμονες» και περιλαμβάνει αποσπάσματα από Λόγους περί ελεημοσύνης, του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης και του αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται: α) με μια ομιλία του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, αρχιμ. Τιμοθέου Άνθη για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, β) ένα κείμενο του φιλολόγου και Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Χριστοφόρου Μπαμπάνη, με τίτλο «Εκ του πλησίον εστί η ζωή και ο θάνατος σου» και γ) ένα κείμενο του αειμνήστου Φωτίου Κόντογλου για την φιλαργυρία.

Στην ενότητα εορταστικά δημοσιεύονται τρία κείμενα. α) Μια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στην εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, β) ένα κείμενο του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου με τίτλο: «Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται» και γ) ένα άρθρο του θεολόγου κ. Σπυρίδωνος Λαπατά με τίτλο: «Τα επί μέρους θαύματα κατά την έκλειψη του ηλίου την ώρα της Σταυρώσεως».

Στη στήλη ερμηνευτικά δημοσιεύεται μια μελέτη του θεολόγου και φιλολόγου κ. Κώστα Δημόπουλου, με θέμα: «Κίνητρα και συμπεριφορές στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο».

Στη στήλη αγιολογία θα διαβάσετε ένα άρθρο του δασκάλου κ. Αθανασίου Πούλου για τον νεομάρτυρα άγιο Ιάκωβο και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δερβεκίστης.

Στην ενότητα διδαχές δημοσιεύεται ένα άρθρο της καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Θέρμου μοναχής Ευθυμίας, με τίτλο «Ο Άγιος Κοσμάς, ο πάπας και το άναλον άλας».

Στην ενότητα βιβλιοπαρουσίαση παρουσιάζεται το βιβλίο του Αριστείδη Ξ. Καβάγια με τίτλο «Ο Άγιος Αριστείδης».

Στη στήλη εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά στον μακαριστό καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς την Ιερά Σύνοδο για την «Κάρτα του Πολίτη». Τέλος, όπως πάντα, παρατίθενται οι κυριότερες από τις δραστηριότητες και η επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:


Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10 – Τ.Κ. 302 00 – Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου