Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πρόγραμμα Εορτών Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου

 Κορυφώνονται την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, με τίτλο: «Α’ Χριστοφόρεια 2023», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου, προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστόφορου, πολιούχου του Αγρινίου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι νέος Ιερός Ναός του Πολιούχου, όπου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Εφέστιος και Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου είναι το ακόλουθο:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8  ΜΑΪΟΥ 2023

Ώρα 07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 12.00: Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία  Θεοτόκο.

Ώρα 19.00: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον νέο Ιερό Ναό, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

(Ώρα 19.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και στον παλαιό Ιερό Ναό).

Ώρα 20.00: Παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων.

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2023

Ώρα 07.00: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

(Ώρα 07.00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στον παλαιό Ιερό Ναό).

Ώρα 12.30: Αρχιερατική Αρτοκλασία στον παλαιό Ιερό Ναό, υπέρ των Μελών του Συλλόγου Ραδιοταξί Αγρινίου.

Ώρα 18.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και της Παναγίας της Ξενιάς στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Αγρινίου.

Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό.

Ώρα 21.30: Αναβίωση του εθίμου «πέταγμα του αερόστατου».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10  ΜΑΪΟΥ 2023

Ώρα 07.00: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Κτητορικό Μνημόσυνο.

Ώρα 11.00: Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ξενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου