Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Την Κυριακή του Τυφλού, 21 Μαΐου 2023 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη και η τοπική μας Εκκλησία τιμά την Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου

Το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 19:00’ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων στα προπύλαια του Ιερού Ναού και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Βασιλείου Μπρέσιακα, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Ντόβα. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.

 

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου