Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Συναντήσεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο

 

Συναντήσεις με τοπικούς συλλόγους και φορείς του Αγρινίου είχε την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Αρχικά δέχθηκε το Δ.Σ. του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα Μάττα και τα μέλη κ. Φώτη Κούρτη, κ. Ιωάννη Ασημάκη και κ. Κώστα Μπακογιάννη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις δράσεις του Συλλόγου και έθεσαν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση της τοπικής Εκκλησίας για την εξυπηρέτηση ποιμαντικών και φιλανθρωπικών αναγκών και δράσεων.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την πρότασή τους για τον πανηγυρικό εορτασμό του προστάτου τους, Αγίου Χριστοφόρου, που αποτελεί και τον πολιούχο της πόλεως του Αγρινίου και πρότεινε την τέλεση αρχιερατικής αρτοκλασίας, κάθε χρόνο, την 9η Μαΐου και ώρα 12:30’ στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, παρουσία των μελών του Σωματείου.


Στη συνέχεια τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκαν το Δ. Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Παπαθανασίου και τα Μέλη κ. Φώτιο Μάλαινο, κ. Νικόλαο Καζαντζή, κ. Κωνσταντίνο Τσακανίκα, κ. Κώστα Ξευγένη και κ. Νικόλαο Λουκά.

Ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για τις δράσεις του Συλλόγου και τη στήριξη του ιεραποστολικού έργου του Αγρινιώτη στην καταγωγή, Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου και ζήτησαν την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου για την πραγματοποίηση εκπομπής ιεραποστολικού περιεχομένου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, την έκδοση και την διακίνηση μέσω των Ιερών Ναών ενημερωτικών φυλλαδίων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την ενημέρωση του ποιμνίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός πρότεινε την ίδρυση Σχολής Ορθοδόξου Κατηχήσεως, αποτελούμενης από Κληρικούς και Λαϊκούς Θεολόγους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την κατήχηση των ενηλίκων που επιθυμούν να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Ακολούθησε η επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, υπό τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Τσούνη, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για τον Σύλλογο τους, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν και ζήτησαν την αρχιερατική του ευλογία για τον ετήσιο εορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος του Συλλόγου, την 5η Μαΐου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου