Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός

 

 


Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Γ’ Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023 θα τελεσθεί:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη και θέμα: «Η Σταυρική Θυσία του Κυρίου: Μωρία των απολλυμένων – Θεία δύναμη των σωζομένων».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο και θέμα: «Τα σπουδαία μηνύματα της Σταυροπροσκυνήσεως για την πνευματική μας ζωή. Ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία μας προς το Πάσχα».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Λεωνίδα Αθανασούλα και θέμα: «Το μυστήριο του Σταυρού».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Ιωάννη Γκιάφη και θέμα: «Ὁ Σταυρὸς σου Κύριε, ζωὴ καὶ Ἀνάστασις ὑπάρχει τῷ λαῷ σου».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο και θέμα: «Ο Σταυρός στη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου