Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός

 

 

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Β’ Νηστειών, 12 Μαρτίου 2023 θα τελεσθεί:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο ιερομ. Βενέδικτο Αγιορείτη (Νέα Σκήτη Αγίου Όρους) και θέμα: «Η Θεοτόκος, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και θέμα: «Κύριε Ιησού Χριστέ φώτισόν μου το σκότος».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παύλο Ντανά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και θέμα: «Ιησού γλυκύτατε Χριστέ».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά, Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας και θέμα: «Η έννοια της νηστείας, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Αθανάσιο Κουλοχέρη, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και θέμα: «”Χαλινούς ἀποπτύξας τοὺς πατρικούς” Η απόρριψη των εντολών του Θεού, θεωρητικά και πρακτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου