Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ανακαινιστικά Έργα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού κατά την εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου προγραμματίζονται και μελετώνται έργα ανακαινίσεως και εξωραϊσμού του ιστορικού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος αποτελεί την Καθέδρα του εκάστοτε Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας και έχει φιλοξενήσει ιστορικά γεγονότα της τοπικής μας Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων επισκέψεις των Αρχιεπισκόπων Αθηνών και του Κύπρου Μακαρίου, Επισκέψεις Βασιλέων, Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας και Πρωθυπουργών, τις Ενθρονίσεις και τις Εξόδιες Ακολουθίες των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος από την πρώτη ημέρα της Ενθρονίσεώς του ασχολήθηκε με το θέμα της αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού στην αίγλη που του αναλογεί. Σε πρώτο επίπεδο ξεκινά ήδη ο καθαρισμός και η επιχρύσωση των υπαρχουσών τοιχογραφιών και η ολοκλήρωση της αγιογράφησης της κόγχης του Ιερού Βήματος και θα ακολουθήσουν έργα τεχνικής φύσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου