Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Εκδημία ιερέως Ιωάννου Μουτσώκου

 

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την κοίμηση του ιερέως Ιωάννου Μουτσώκου.

Ο π. Ιωάννης γεννήθηκε το έτος 1954 και μεγάλωσε στο χωριό Βρουβιανά Βάλτου. Αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις χειροτονήθηκε Διάκονος την 14η Δεκεμβρίου 1988 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Πρεσβύτερος την 15η Δεκεμβρίου 1988 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πατιοπούλου Βάλτου και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρουβιανών. Παράλληλα εξυπηρετούσε και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αυλακίου. Διακρίθηκε για την απλότητα και την πηγαία ευλάβειά του ως λειτουργός, αλλά και για την συνέπειά του στην εφημεριακή του διακονία.

Μετά από σύντομη δοκιμασία με την υγεία του εκοιμήθη σε ηλικία 69 ετών αφήνοντας μνήμη σεμνού, απλού και ταπεινού κληρικού.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00’ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βρουβιανών, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου