Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Το καύχημα των Ποντίων, Άγιο Ευγένιο Τραπεζούντιο, εόρτασε η Καλαμαριά

 


ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

 

Τον μέγα αθλητή Ευγένιο, το καύχημα των απανταχού Ποντίων και πολιούχο της προσφυγικής πόλεως Καλαμαριάς, τίμησε σύσσωμος κλήρος και λαός, το πρωί της 21ης Ιανουαρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς. 

Της Ευχαριστιακής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο και κηρύξας εγκάρδια τον Θείο λόγο, έχοντας ως συλλειτουργούς του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό και τον οικείο Ποιμενάρχη, κ. Ιουστίνο. 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, τίμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», Φοίνικα Καλαμαριάς, τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κάτσικα και τους εκπροσώπους των ιατρών, των νοσηλευτών και του βοηθητικού προσωπικού, τόσο για την πολυποίκιλη προσφορά τους στον ευαίσθητο τομέα της υγείας των κατοίκων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όσο και για την θυσιαστική διακονία τους κατά την σκληρή περίοδο της πανδημίας covid 19. 

Τέλος, εψάλη «Τρισάγιον» υπέρ των μακαρίων και αοιδίμων Βασιλέων Τραπεζούντος Μεγάλων Κομνηνών, Χρυσάνθου Αρχιεπισκόπου και Παύλου Αρχιερέως και πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων εν Τραπεζούντι και παντί τω Πόντω και πάντων των απανταχού ευσεβώς κεκοιμημένων Ποντίων. 

Η λατρευτική σύναξη ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Ευχή απάντων είναι, ο ανέστιος, στην Καλαμαριά, Άγιος Ευγένιος, του χρόνου, τέτοια ημέρα, να ευφρανθεί με τη θεμελίωση Ιερού Ναού επ’ ονόματι του.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://imkal.gr/fotyliko_agiou_evgeniou_2023/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου