Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Έναρξη έργων ολοκλήρωσης εξωραϊσμού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου

 

Τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, 12ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος είχε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Ναού πρωτοπρ. Χρήστο Παπαχρήστο και τον πρωτοπρ. Αθανάσιο Κουλοχέρη, σχετικά με τις εργασίες που απαιτούνται, για τον εξωραϊσμό του Ναού και την ολοκλήρωση των ξυλογλύπτων κατασκευών του Ιερού Βήματος. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Ξυλογλύπτης κ. Ιωάννης Ανδραβιδιώτης, έργα του Εργαστηρίου του οποίου, αποτελούν τα υπόλοιπα ξυλόγλυπτα του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το κτίριο που θα στεγασθούν τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο και επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, που, όταν ολοκληρωθεί, θα προσφέρει την δυνατότητα καλύτερης ανάπτυξης και οργάνωσης του διοικητικού μηχανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς του Αγρινίου, προκειμένου ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, να δει τους χώρους που διαθέτουν και να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό τους, αλλά και την ανάπτυξη του ενοριακού ποιμαντικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου