Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Στον ορεινό Βάλτο και στο Αιτωλικό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 


Στον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιτωλικού χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιττα του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός». Κατά την ομιλία του συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου για τον αγώνα τους να προβάλλουν τον Όσιο Ευγένιο, όλους τους τοπικούς μας Αγίους και την τοπική μας ιστορία και δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός στο έργο τους.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διεύθυνσης και των Ενώσεων των Αστυνομικών της Δ.Α. Ακαρνανίας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν και ευλόγησε την βασιλόπιττά τους, ευχόμενος υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Το πρωί του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μετέβη στον Εμπεσσό Βάλτου, όπου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του συνταξιούχου ιερέως π. Δημητρίου Κασβίκη.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας μίλησε για το μαρτύριο και την μαρτυρία που οφείλουν οι Χριστιανοί να καταθέτουν με τη ζωή και τα έργα τους, δίδοντας λόγο και ομολογώντας τον Χριστό ενώπιον των ανθρώπων.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Σωτηρίου, προτρέποντας τον να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να διακονεί την Ενορία του και την ακριτική περιοχή του Βάλτου, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου στον Σύνδεσμο «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://drive.google.com/file/d/1akRh0wWRVsTF0PIPRvqCuFRqV0lApE9o/view?usp=sharing

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την ακολουθία του Εσπερινού στο Αιτωλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/EgKgKrteHGsEHn9N8

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου