Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 


Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα ιερουργήσει αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Δεληγιαννίδη.

Η Αλεξάνδρα Δεληγιαννίδη υπήρξε εκ των βασικών στελεχών της Ορθοδόξου Φιλανθρωπικής Ιεραποστολικής και Πολιτιστικής Αδελφότητος «Η Αγία Φιλοθέη». Αφιέρωσε τη ζωή της στον Θεό και στην διακονία της Εκκλησίας και του πλησίον. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε θυσιαστικά στην Ιερά Μητρόπολή μας, μέσα από τις δράσεις και το έργο της Αδελφότητος «Η Αγία Φιλοθέη». Διακόνησε στις Κατασκηνώσεις στη Ρίζα Αντιρρίου ως Υπαρχηγός και Ομαδάρχης, αλλά και στα Κατηχητικά Σχολεία, τις νεανικές και τις φοιτητικές συνάξεις που πραγματοποιούνταν είτε στην Αδελφότητα, είτε στους Ενοριακούς Ναούς.

Στη συνέχεια (ώρα 10:45’) ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής για να τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού και να απευθύνει ζωντανά στους ακροατές το Επισκοπικό Μήνυμά του.

Κατόπιν και ώρα 11:30’ στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ακαρνανίας, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αστυνομικών που έπεσαν κατά την ώρα του καθήκοντος.

Το απόγευμα και ώρα 17:00’ θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, με θέμα: «Γενέσια, γαμήλια και νεκρικά έθιμα και παραδόσεις στον αγροτικό χώρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Παναιτωλίου.

Έπειτα (ώρα 18:00’) στο Ιερό Μετόχι Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Εσπερινού και θα ευλογήσει την βασιλόπιττα του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Αξιών μας «Ενωμένη Ρωμηοσύνη».

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Το μεσημέρι στη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα ευλογήσει την βασιλόπιττα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου