Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Σας παρακαλώ σήμερα να προσευχηθείτε για τις μητέρες των αδικοχαμένων πιλότων»

 


Η εορτή της μητέρας στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου

 

Κατά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά το πρόσωπο της μητέρας. Στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κλείνοντας την εορταστική εκδήλωση ευχαρίστησε και συνεχάρη τις μαθήτριες και τις φοιτήτριες που παρουσίασαν το όμορφο θεατρικό, τις κοπέλες της χορωδίας και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι χριστιανοί έχουμε το προνόμιο να έχουμε στη ζωή μας δύο ιερά πρόσωπα να μας συντροφεύουν, τη φυσική μας μητέρα, που μας έφερε στον κόσμο, αλλά και την πνευματική μας μητέρα, την Υπεραγία Θεοτόκο. Προέτρεψε τους παρακολουθούντες την εκδήλωση να προσεύχονται για την σύγχρονη μητέρα, γιατί είναι άθλος στις μέρες μας να είναι μια γυναίκα μητέρα, να φέρει ένα παιδί στον κόσμο, να το μεγαλώσει και να το προστατεύσει από τις προκλήσεις που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στις μητέρες των δύο αδικαχαμένων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Ευσταθίου Τσιτλακίδη και Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα, σήμερα, στη βραδινή σας προσευχή, να σας παρακαλέσω να προσευχηθείτε όλοι για τις δύο χαροκαμένες μητέρες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα αντικρίσαμε την τραγική εικόνα της πρώτης μάνας, η οποία συνόδευσε το παιδί της στην τελευταία του κατοικία ως ήρωα και αυτό ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Θέλω να προσευχηθούμε όλοι σήμερα, ο Θεός να τους χαρίζει την υπομονή και τη δύναμη να σηκώσουν το βαρύτατο σταυρό που Εκείνος επέτρεψε και έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή από την προσευχή όλων μας. Αν όλοι προσευχηθούμε στον Θεό, είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι θα σταλάξει την παρηγοριά στις ψυχές τους και θα είναι αυτή η προσευχή η δική μας ανταπόδοση στην θυσία των παιδιών τους, στην θυσία των δύο αυτών νέων που έπεσαν την ώρα που επιτελούσαν το καθήκον τους για την πατρίδα».

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/CmJbk1kGwYcSG36t9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου