Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Με λαμπρότητα και με πληθωρική συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Συμμετείχαν οι εφημέριοι του Ναού πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης και οικον. Γεώργιος Παππάς και οι διάκονοι π. Στέφανος Καππές και π. Αμβρόσιος Καλλιάφας. Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Αγγελή και του Λαμπαδαρίου κ Πέτρου Καραγιάννη.


Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου αυτήν την τόσο μεγάλη Δεσποτική Εορτή και του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου, ο οποίος μαρτύρησε πλησίον του Ιερού Βήματος του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, γιατί είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που εορτάζει ως Αρχιερεύς στην νέα του πατρίδα. Ευχαρίστησε τον λαό που κυριολεκτικά κατέκλυσε μέχρι τον προαύλιο χώρο τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό και προέτρεψε τους πιστούς να παραμένουν αμετακίνητοι στην πίστη και στις παραδόσεις τους, πιστοί στην ελληνική οικογένεια που είναι η ελπίδα και το αύριο για την αναγέννηση της πατρίδος μας και η ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι αισιόδοξο.

 


Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και χοροστάτησε στην δεύτερη Θεία Λειτουργία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο ιεροκήρυξ αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος και το ιερό αναλόγιο διακόνησε θαυμάσια η Γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Η Αγία Σκέπη», υπό την διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Η συμμετοχή των πιστών στην δεύτερη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε για πρώτη φορά εφέτος, υπήρξε εντυπωσιακή και κατά την διανομή του αντιδώρου όλοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για αυτή την ποιμαντική του απόφαση, ζητώντας του με αντίστοιχες πρωτοβουλίες να στηρίξει και να ενισχύσει την συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ανθρώπων στην σημερινή Θεία Λειτουργία και την χαρά του, γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε δεκάδες νέους ανθρώπους και μικρά παιδιά να εκκλησιαστούν και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων τα φετινά Χριστούγεννα. Ανέφερε μάλιστα, ότι ως Επίσκοπος και πνευματικός Πατέρας θα καθιερώσει αυτήν την Θεία Λειτουργία και θα λάβει μέριμνα για ανάλογες ποιμαντικές ευκαιρίες.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως αναγνώσθηκε από τους ιερείς η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/T4XqRWNmkbUQbtoRA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου