Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου και Συνάντηση με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος σύμφωνα με το Καταστατικό του Ιδρύματος προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με την Διευθύντρια, τους εργαζομένους και τους τροφίμους.

Η παρουσία των μαθητών της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, που τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προσέφερε μια εορταστική και χαρούμενη νότα στην επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους, ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» και εξερχόμενος του Γηροκομείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με πολλή χαρά επισκέφθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, και διαπίστωσα την άρτια οργάνωση και τον άψογο τρόπο λειτουργίας του. Αποτελεί έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο χώρο που φιλοξενεί ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα, αγάπη και στοργή. Επιθυμώ να συγχαρώ όλους, την Διευθύντρια κυρία Κουτσαγγέλη και όλα τα μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, γιατί καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κρατώντας το Ίδρυμα αυτό ανοιχτό και διαρκώς εξελισσόμενο, για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας οικογενειακή ατμόσφαιρα σε ανθρώπους που για πολλούς και διαφόρους λόγους εγκαταλείπουν τις οικογενειακές τους εστίες και έρχονται εδώ για να βιώσουν την αγάπη, την ασφάλεια και το οικογενειακό κλίμα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και από την πλευρά μας θα είμαστε στη διάθεση και της Διευθύντριας και του προσωπικού για να στηρίξουμε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο μας αυτό».

 


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός δέχθηκε στο Γραφείο του την επίσκεψη της κ. Ολυμπίας Βικάτου, Προϊσταμένης της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Κατά τη συζήτηση η κ. Βικάτου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για διάφορα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.      Να ξεκινήσει η διαδικασία καταλογογράφησης όλων των εκκλησιαστικών κειμηλίων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

2.      Στην Ιερατική Σύναξη του Ιανουαρίου να μιλήσει η κ. Βικάτου με θέμα: «Η σπουδαιότητα της καταλογογράφησης των εκκλησιαστικών κειμηλίων και η αναγκαιότητα υλοποίησης της», με σκοπό την άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Ιερέων πάνω στο θέμα αυτό.

3.      Με ευθύνη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων να γίνει η μεταφορά των εκκλησιαστικών κειμηλίων από τα Εξωκκλήσια και τα Παρεκκλήσια στους Ενοριακούς Ναούς και η αποθήκευση τους σε ειδικά διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους.

4.      Στην Ιερατική Σύναξη του Μαρτίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων να πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Η παρουσίαση των εκκλησιαστικών μνημείων και το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας τους».

5.      Να συγκεντρωθούν όλες οι ώριμες μελέτες που αφορούν εκκλησιαστικά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε με σκοπό να προωθηθούν προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

6.      Στο προσεχές μέλλον θα οριστούν από κοινού επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνιού και της κ. Βικάτου στα σημαντικότερα μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και φάνηκε η διάθεση να ξεκινήσει μία νέα περίοδος συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την καλύτερη και ταχύτερη προώθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο      https://photos.app.goo.gl/AfyKfpDBmmxLN1wq8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου