Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ξεκινά η ανέγερση του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου Αγρινίου


Μια ιστορική απόφαση ελήφθη σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2022, κατά τη συνάντηση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχαήλ Σερασκέρη για την ανέγερση Ιερού Παρεκκλησίου στον χώρο του νέου Γενικού Νοσοκομείου στο Αγρίνιο.

Ο κ. Διοικητής, κατά την προσφώνησή του, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το ιστορικό και τις μέχρι τώρα αποφάσεις σχετικά για το θέμα αυτό που αποτελεί αίτημα τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσε το πολύ θετικό κλίμα και το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά της Διοικήσεως και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Σερασκέρη και τους θεσμικούς παράγοντες που συμμετείχαν στην σύσκεψη για αυτό. Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου καθόρισαν την ακριβή τοποθεσία του Ιερού Ναού που θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον Ιατρό και την Υπεραγία Θεοτόκου την Ιεροσολυμίτισσα και αποφάσισαν να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες, ώστε σύντομα να γίνει η θεμελίωση του Ναού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Νοσοκομείου ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Πατσιαλός, η Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ειρήνη Ντάσκαρη, η Μηχανικός κ. Χριστίνα Κάππα, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Μπουρνάζος, η  Τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αντωνία Πολίτη, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ν.Α. κ. Βασίλειος Καραγεώργος, η Γραμματέας κ. Ιφιγένεια Χατζηανέστη και η Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτα Αχιλιά.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως συμμετείχαν ο Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς, ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Πατσιαλός και ο Μηχανικός κ. Ανδρέας Τεγούσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου