Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Αιτωλίας Δαμασκηνός σε μικρούς μαθητές: «Ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα σας προδώσει ποτέ»

 

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τα Σχολεία του Παναιτωλίου

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Παναιτωλίου. Συμμετείχε επίσης και η Στ’ Τάξη του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναιτωλίου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον σολέα του Ναού και παράλληλα επεξηγούσε τα τελούμενα, με σκοπό την βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο.

«Η Θεία Λειτουργία είναι το πρώτο και σημαντικότερο μυστήριο της Εκκλησίας μας. Είναι αυτό που συγκροτεί το εκκλησιαστικό σώμα, ενώνει τη γη με τον ουρανό» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στα παιδιά. Αφού εξήγησε τα μέρη, τους συμβολισμούς, τα ορατά και τα αόρατα στοιχεία της Λειτουργίας, λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, υπογράμμισε στα παιδιά, ότι ο Χριστός πάνω από τον Μωσαϊκό Νόμο έβαλε την αγάπη. «Πάνω από όλα, παιδιά μου, είναι η αγάπη, η αγάπη που έχει ο Χριστός για εμάς και η αγάπη που έχουμε εμείς για τους συνανθρώπους μας. Να θυμάστε δύο πράγματα στη ζωή σας. Ότι ο Χριστός είναι ο μόνος και παντοτινός φίλος που δεν θα σας προδώσει ποτέ. Και το δεύτερο είναι ότι ο Επίσκοπός σας, σας αγαπάει πολύ και για ό,τι χρειαστείτε θα είναι δίπλα σας, μην διστάσετε να με αναζητήσετε στο γραφείο μου».





Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και τους Καθηγητές των Σχολείων και υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα τα παιδιά και στον δικό τους σχολικό χώρο. Ο θεσμός των υποδειγματικών θείων Λειτουργιών έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και ήδη περισσότερα από τριάντα σχολεία έχουν ζητήσει να προγραμματίσουν την τέλεση ανάλογης Θείας Λειτουργίας.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο         https://photos.app.goo.gl/kHJEkfiY1thxgbD67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου