Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δημιουργία Ιδρύματος Ενίσχυσης και Επιμόρφωσης του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Συνάντηση με τους εννέα αμίσθους κληρικούς που υπηρετούν στην Ιερά Μητρόπολη είχε σήμερα το πρωί, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στα Γραφεία της Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ενημερώθηκε για το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι σήμερα, εξήγγειλε την δημιουργία Ιδρύματος με την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Μεταξύ των πολλών σκοπών του ιδρύματος, που περιγράφονται αναλυτικά στον κανονισμό λειτουργίας του, θα είναι: η εν γένει συμβολή στην πληρέστερη και αρτιότερη πνευματική, ποιμαντική, ιεραποστολική, κοινωνική και φιλανθρωπική διακονία των ιερέων στο πλαίσιο της ορθόδοξης πίστης, παράδοσης και διδασκαλίας∙ η παροχή αντιμισθίας σε ιερείς που δεν είναι δημόσιοι λειτουργοί∙ η ασφάλιση των ιερέων σε φορείς ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτική τους περίθαλψη και ενδεχομένως η σύνταξή τους∙ η παροχή παντός είδους οικονομικής βοήθειας στους ιερείς που χρειάζονται αρωγή∙ η συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες για την μέχρι τώρα διακονία και προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα στις Ενορίες Αγίου Ιωάννου Δαφνιά, Αγίου Συμεών Μαγούλας, Αγίου Γεωργίου Αγρινίου, Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νεοχωρίου, Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου, Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πενταλόφου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγράμπελου, Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου.

Τόνισε ότι με την δημιουργία του ανωτέρου Ιδρύματος, που θα λειτουργήσει από 1η Ιανουαρίου 2023, επιθυμεί να τακτοποιήσει το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τις ιερατικές οικογένειες με συνθήκες αξιοπρέπειας, ασφάλειας και νομιμότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου