Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη του Σεβ. Τοποτηρητού στον Κήπο των Ηρώων


Τον Κήπο των Ηρώων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον Τύμβο, όπου φυλάσσονται τα οστά των πεσόντων κατά την Έξοδο και ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως «των αειμνήστων αγωνιστών και προμάχων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, Ιωσήφ και Πορφυρίου των Αρχιερέων και πάντων των μετ’ αυτών εν τη ηρωική Εξόδω αγωνισαμένων και πεσόντων πατέρων και αδελφών ημών, Ελλήνων  τε  και  Φιλελλήνων».





Επίσης επισκέφθηκε τα μνημεία που υπάρχουν μέσα στον Κήπο των Ηρώων (του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, του Λόρδου Βύρωνα, του Μάρκου Μπότσαρη, του Παπαδιαμαντόπουλου, του Ραζηκότσικα, των Ντοβαίων του Ζυγού, των Θρακών, των Κυπρίων, των Φιλελλήνων, των Πολωνών, κ.α.) καθώς και το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, όπου συντάχθηκε η απόφαση της Εξόδου από τον Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ και του Προκρίτους του Μεσολογγίου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ευχήθηκε κάποτε να ανεγερθούν μνημεία για τους ιερείς που αγωνίσθηκαν και πολέμησαν στην Έξοδο, αλλά και για τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που, είτε συμμετείχαν και σκοτώθηκαν κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου, είτε συνελήφθησαν και πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο       https://photos.app.goo.gl/LFzpnfNZv1oBHFh38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου