Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ιεράς Μονής Κατερινούς


Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009
εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου
πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Κατερινούς
κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

18:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος
03:00 π.μ. Νυχτερινή θεία Λειτουργία


Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου

07.οο π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία,
ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ

4 σχόλια:

  1. Το μοναστήρι της Παναγίας Κατερινούς είναι μια όαση.Εκεί μπορεί κανείς να βρει την γαλήνη της ψυχής του , να γίνει ένα με την φύση , με τον δημιουργό της.Εκει μπορεί κανείς να αφήσει τον πόνο του , τον προβληματισμό του στην εικόνα της Παναγιάς και να φύγει με γεμάτη και γαλήνια ψυχή ότι η Παναγία θα μεριμνήσει.Σε πρόσφατη επίσκεψη μου αισθάνθηκα δέος , γαλήνη , ειρήνη στην ψυχή μου. Ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιστορία της Μονής , το έργο της αδελφότητας είναι τεράστιο , τόσο όσον αφορά την ανακούφιση των πονεμένων ψυχών , όσο και το έργο που κάνουν για την αναστήλωση του μοναστηριού.
    Παρακαλώ επιδιώξτε να το επισκευθείτε για να ζήσετε απο κοντά όλα τα παραπάνω.Και να μην ξεχνάμε πως τέτοιους λύχνους την Χριστιανοσύνης πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους κρατάμε ζωντανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ

    Το μοναστήρι της Παναγίας Κατερινούς είναι μια όαση. Εκει μπορεί κανείς να γίνει ένα με την φύση και με τον δημιουργό της.Μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς μπορεί να αφήσει τον πόνο του , τον προβληματισμό του και να φύγει γεμάτος δύναμη , αισιοδοξία πως η Παναγία θα μεριμνήσει.Σας προτείνω οπωσδήποτε να το επισκευθείτε για να νιώσετε και εσείς την γαλήνη της ψυχής και για να πάρετε δύναμη.Το έργο της αδελφότητας είναι τεράστιο τόσο για την αναύπαση των πονεμένων ψυχών όσο και για την αναστήλωση του μοναστηριού. Ολοι μας πρέπει να κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας ώστε τέτοιοι λύχνοι της Χριστιανοσύνης να μην σβήσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεγάλο το θαυμα της τη δεκαετία του ΄50 όταν έκανε καλά μια δαιμονισμένη νέα και την ώρα εκείνη τραντάχτηκε ο ναός και όλη η γύρω περιοχή, ενώ η εικόνα της Παναγίας ράγισε από πάνω έως κάτω και στα αριστερά Της και στα δεξιά Της. ο πατέρας μου ήταν μπροστά στο θαύμα αυτό. μεγάλη η χάρη Της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή