Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2009-2010

Αγαπητά μου παιδιά,

Τώρα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μαζί με τις ευχές των γονέων, των οικείων, των εκπαιδευτικών σας, των φίλων σας, θέλω και εγώ ως πνευματικός σας πατέρας να προσθέσω και τις δικές μου ειλικρινείς πατρικές ευχές για τη νέα σχολική σας περίοδο και την αρίστη προοδό σας.

Αρχίζετε κι εφέτος τον αγώνα σας για να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να ανεβείτε στις τάξεις της σχολικής βαθμίδος, να ετοιμάσετε τον εαυτό σας για τις ανώτερες και επιτυχημένες σπουδές.

Οι γονείς σας, που πολύ σας αγαπούν, μαζί με τους εκπαιδευτικούς σας σας έχουν εξασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχία σας. Με ευγνωμοσύνη αξιοποιείστε τον κόπο και τις θυσίες των γονέων σας με την μελέτη σας και την επιμέλειά σας αλλά και την ανύστακτο φροντίδα των εκπαιδευτικών σας, με το να προσέχετε τη διδασκαλία τους, να τους σέβεσθε, να είσθε συνεπείς και υπάκουοι στις σοφές οδηγίες τους.

Αξιοποιείστε τον χρόνο που σας προσφέρεται, μελετάτε με σύστημα και πρόγραμμα, με συνέπεια, με αγάπη στα μαθήματά σας. Ελευθερώστε το νου σας, την προσοχή σας, τη νεανική σας ζωή από φθοροποιές επιδράσεις του κόσμου.

Παιδιά μου,

Πιστέψτε ότι δε σας αγαπούν όλοι, όσοι χαμογελούν γύρω σας δεν είναι πάντα ειλικρινείς απέναντί σας. Προσέχετε ποιοί σας πλησιάζουν. Απομακρυνθήτε από οτιδήποτε που δεν έχει σχέσι με την πρόοδό σας για να αποδώσετε στην μελέτη σας και να επιτύχετε. Για να μένετε ελεύθεροι από ζημιογόνες επιδράσεις και απρόσκοπτα να βαδίζετε στην πρόοδο, θελήστε να δυναμώσετε την πίστι σας στην παρουσία, στην παντοδυναμία, στην πανσοφία, στην αγάπη, στον φωτισμό του Χριστού μας.

Ο Χριστός μας είναι ο Θεός ο αληθινός, ο μόνος που νίκησε τη φθορά και τον θάνατο, αναστήθηκε «εκ νεκρών» και χαρίζει ολοκληρωμένη ζωή στον νέο και τη νέα. Δεχθήτε τη φωνή του Χριστού, ακούστε την, φέρετε το Χριστό στη ζωή σας. Πιστεύω πως εφέτος υπεύθυνα και σοβαρά θα μαθητεύσετε και θα αγωνιστείτε.

Πατρικά σας εύχομαι με τον φωτισμό του Χριστού μας, με την συνεπή μελέτη σας και την αδιάκοπη προσφορά των καλών εκπαιδευτικών σας να επιτύχετε και να χαίρεσθε αυτή τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Χριστός μαζί σας,

+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου