Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Συνέντευξη του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Εφημερίδα «Μαχητής»

 


«Όντως, ζούμε σε εποχές άρνησης του Φωτός του Χριστού, εκ μέρους πολλών ανθρώπων. Οι αιτίες είναι πολλές, αυτή όμως που μας αφορά είναι η αδυναμία μας να αρθρώσουμε προς αυτούς λόγο απλό και βιωματικό σχετικά με την πίστη μας, αλλά και η έλλειψη παραδείγματος. Αυτές οι διαπιστώσεις ίσως μας οδηγούν και στους τρόπους προσέγγισης αυτών των ανθρώπων. Βεβαίως ο λόγος αποτελεί έναν τρόπο προσέγγισης. Νομίζω όμως πως οι αδελφοί μας αυτοί χρειάζονται να μας δουν να ζούμε την πίστη μας και να θελήσουν να μιμηθούν την γνήσια χριστιανική ζωή, ζωή εσωτερικής γαλήνης και ειλικρινών σχέσεων αγάπης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία Εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας «Μαχητής» που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Νικολάου Κανή για τον τρόπο που οι πιστοί προσεγγίζουν τον Επίσκοπό τους, κατά τις περιοδείες του  στην Ιερά Μητρόπολή μας, ο Σεβασμιώτατος απάντησε μεταξύ άλλων: «Νοιώθω πολύ έντονη την αγάπη των ανθρώπων και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αυτό το έχω εισπράξει σε όλες τις επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει σε ένα μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας… Και στο Γραφείο μου πολλοί άνθρωποι ζητούν να με δουν για διάφορα θέματα και όλους τους υποδέχομαι και προσπαθώ να τους ακούσω. Και στις διάφορες επισκέψεις μου σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Συλλόγους, Εκδηλώσεις – προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε όλες τις προσκλήσεις – οι άνθρωποι έρχονται κοντά μου με αγάπη και σεβασμό και ζητούν να με γνωρίσουν».

Το όραμά του για την οργάνωση του ποιμαντικού έργο της τοπικής Εκκλησίας και την ίδρυση νέων Ενοριών στο Αγρίνιο διατύπωσε επίσης σε σχετική ερώτηση, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι στον άμεσο σχεδιασμό μας η δημιουργία νέων Ενοριών στην πόλη του Αγρινίου, καθώς οι περιοχές προς τις οποίες η πόλη αναπτύσσεται και επεκτείνεται δεν ποιμαίνονται ικανοποιητικά από τις υπάρχουσες Ενορίες. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές για το θέμα αυτό, υπάρχει μια συναντίληψη γενικά και θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε άμεσα».

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στον ακόλουθο σύνδεσμο  

 sinentefxi-maxitis - www.imaa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου