Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Η Μεγάλη Πέμπτη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

 


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Πλήθη πιστών, κάθε ηλικίας, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης συμμετείχαν στην ιερά ακολουθία και προσκύνησαν, με ευλάβεια, τον Εσταυρωμένο Χριστό. Μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο μήνυμά του προς τους πιστούς, ανέφερε ότι: «Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για κήρυγμα, καθώς κηρύττει αυτός ο ίδιος ο Σταυρός του Κυρίου και ο Σταυρωθείς Κύριος που βρίσκεται επάνω του. Θέλω μόνο να σας ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, να αξιωθείτε να γευθείτε και το κοσμοσωτήριο άγγελμα της Αναστάσεώς Του.

Φτάσαμε στην κορύφωση του Θείου Πάθους. Ο Χριστός είναι πάνω στον Γολγοθά και σταυρώθηκε για όλους εμάς. Για να μας προσφέρει τη δυνατότητα να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας. Να πάρουμε δύναμη από τον Σταυρό Του για να συνεχίσουμε τον πνευματικό μας αγώνα και να μάθουμε να συγχωρούμε, όπως συγχώρησε Εκείνος, να υπομένουμε, όπως υπέμεινε Εκείνος, αλλά και να γνωρίσουμε, ότι η αυθεντική αγάπη είναι αυτή, η οποία οδηγεί στη θυσία, στην κένωση και στην προσφορά»

Το πρωί της Μεγάλη Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Ακολουθία του Εσπερινού και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με συλλειτουργούς του, τον πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Δημητρίου, Προϊστάμενο του Ναού, τον πρωτοπρ. Χρήστο Γιαννακά, τον Αρχιδιάκονο Στέφανο Καππέ και τον διάκονο Αμβρόσιο Καλλιάφα.

Τα ιερά Αναλόγια διακόνησαν θαυμάσια και στις δύο Ακολουθίες ο πρωτοψάλτης του Ναού κ. Δημήτριος Μαστροσπύρος και ο λαμπαδάριος κ. Αλέξιος Ζαρζάνης.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/2HqmKBUE3Yz6m29WA

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/Vv65d8kwhGxURRTZ9

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου