Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Βηθλεεμίτισσας στο Μεσολόγγι

του Βασίλη Μυλωνά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι, η μεταφορά και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηθλεεμίτισσας. Την Ιερά Εικόνα μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός Πάνου και ο αρχιμ. Σάββας.

Στις εκδηλώσεις υποδοχής συμμετείχε πλήθος κόσμου από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την ευρύτερη περιοχή, που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης και ακολούθησε την πομπή προς το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα από τους πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου μέχρι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου