Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου μετά από τη δόκιμη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.

Είναι το δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στην Ιερή Μητρόπολή μας μετά από αυτό του Αγρινίου, που λειτουργεί με επιτυχία από τον Μάιο του 2011 και στηρίζει περίπου 1000 οικογένειες.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ στο λόγο του ανέφερε ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται και για τον σωματικό άνθρωπο, φροντίζει να του προσφέρει τα απαραίτητα υλικά αγαθά για την επιβίωσή του, πλησιάζει τόν φτωχό, τον πεινασμένο, τον εμπερίστατο πολίτη.

Στην πρώτη χριστιανική Εκκλησία λειτουργούσαν οι «ΑΓΑΠΕΣ», όπου κανείς δεν πεινούσε, όλοι ανεξαιρέτως μοιράζονταν τα υλικά αγαθά.

Επίσης, οι τόσοι άγιοι της ορθόδοξης Εκκλησίας μας - κατά κόσμον πλούσιοι, ευκατάστατοι, που μοίρασαν την περιουσία τους στους φτωχούς - μας δίνουν παράδειγμα ώστε να μην είμαστε προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά, τη στιγμή που ο διπλανός μας τα στερείται.

Η Εκκλησία μας ποτέ δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο σε καμία ιστορική στιγμή. Η αγάπη της Εκκλησίας πραγματικά διακονεί το συνάνθρωπο και μάλιστα το δοκιμαζόμενο, τον εμπερίστατο. Η εμπράγματη αυτή αγάπη της Εκκλησίας μας δε γίνεται για να φανεί και να διαφημισθεί στις δύσκολες στιγμές που σήμερα βάλλεται ακρίτως και συκοφαντείται απροκάλυπτα.

Το σύνθημα που πρέπει όλοι να πάρουν σήμερα είναι: «Κανείς πεινασμένος στην περιοχή μας».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσούλη και όλους τους συνεργάτες για τις ενέργειές τους, την Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, τους υπαλλήλους της για τη συνεργασία και όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη προσφορά των αγαθών.

Ευχήθηκε αυτή η «φωλιά παρηγοριάς» να επιτύχει το έργο της, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγρινίου και τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ευαγγελίστρια Αγρινίου. Ανακοίνωσε ακόμη τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (επί της οδού Τραυλαντώνη) την επόμενη εβδομάδα, όπου θα φιλοξενηθούν τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι.

Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα στην Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα, οπότε το κοινωνικό και προνοιακό έργο εξακτινώνεται στην Ιερά Μητρόπολη με τήν πλήρη στήριξη και αποδοχή της κοινωνίας μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου