Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

 
Κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2011) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στο μυστήριο της Ιερωσύνης.

Στο αφιέρωμα που έχει τίτλο «Ιερεύς και Ιερωσύνη» οι αναγνώστες θα διαβάσουν κείμενα α) του αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Το Γένος έχει ανάγκη αξίων ιερέων», β) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Παύλου Ντανά «Η αξία του ιερατικού υπουργήματος», γ) του αρχιμ. Ιεροθέου Σπανομήτσου «αρχιμ. Βενέδικτος Πετράκης, Φλογισμένη καρδιά κρυμμένη σε φλογισμένα ράσα» και δ) του φιλολόγου και πρώην λυκειάρχου κ. Δημητρίου Παπαδάκη «Ιερομόναχος Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης, Ο ιερέας των λεπρών, Η αληθινή ιστορία της Σπιναλόγκας και το θυσιαστικό παράδειγμα του ιερέως».

Στην στήλη εορταστικά δημοσιεύεται η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την εορτή των Χριστουγέννων και στη στήλη θεολογία δημοσιεύεται ένα κείμενο του θεολόγου και φιλολόγου κ. Δημητρίου Λυκούδη με τίτλο «Η δύναμη της προσευχής».

Στη στήλη διδαχές δημοσιεύεται ένα κείμενο του θεολόγου – φιλολόγου κ. Κώστα Δημόπουλου με τίτλο «Το γέλιο του Χριστού» και στη στήλη σύγχρονα μια μελέτη του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου με θέμα «Θεολογική και επιστημονική προσέγγιση της αστρολογίας».

Στη στήλη μνημεία δημοσιεύεται ένα κείμενο του δασκάλου κ. Κωνσταντίνου Καντάνη για την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γουριάς, με αφορμή την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με τη δήλωση συμπαράστασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, καθώς και με τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στις δραστηριότητες γίνεται αναφορά στην Δ’ Γενική Ιερατική Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως με γενικό θέμα: «Το έργο του πνευματικού πατρός», στην διάλεξη που έδωσε ο Σεβασμιώτατος στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, και στα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου λειτουργεί το κέντρο συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:


Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10    Τ.Κ. 302 00    Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου