Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΟΡΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 2011


Την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου, η αγία μας Εκκλησία, τιμά την μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, ο οποίος είναι προστάτης και πολιούχος της πόλεως του Αγρινίου. Τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου στο Αγρίνιο θα λαμπρύνει με την παρουσία του η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ο Β᾿.



Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς.


Το αναλυτικό πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων στον νέο Ιερό Ναό είναι το ακόλουθο:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2011



19:30’μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, Γλυφάδας κ. ΠΑΥΛΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ 2011


07:00’π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, Γλυφάδας κ. ΠΑΥΛΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.



12:00’ π.μ. - Δημαρχείο Αγρινίου: Αναγόρευσις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Αγρινίου από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό.



18:30’μ.μ. Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός.



19:15’μ.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου, εις την πόλιν του Αγρινίου. Ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου στην πλατεία της πόλεως.
 


Να σημειωθεί ότι ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις θα τελεσθούν και στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου