Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πρόλογος 13ου Τεύχους

«Υπάρχουν και σήμερα άγιοι…»!





Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά





Ο Απόστολος Παύλος, δια της προς Εβραίους επιστολής, προσφέρει την προτροπή: «Μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του Θεού, ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής μιμείσθε την πίστην» (Εβρ. ιγ’, 7).

«Να ενθυμείσθε πάντοτε το παράδειγμα των πνευματικών αρχηγών και προεστών σας των πνευματικών σας….».

Όταν κανείς φέρει στο νου του, στην ζωή του, στην πορεία του, μορφές πνευματικών πατέρων και εργατών οι οποίοι υπηρέτησαν την Εκκλησία, με συνέπεια, με αφοσίωση, με άξια μαρτυρία διδάσκεται, στηρίζεται, οδηγείται σε δοκιμασμένους πνευματικούς δρόμους και τρόπους πνευματικής ζωής και προσφοράς.

Αυτή την προτροπή έχουμε πάντοτε υπ’ όψιν και κατά καιρούς αφιερώνουμε κάποιες σελίδες από το περιοδικό μας σε αγίους όντως Πατέρας, που διηκόνησαν στην Ιερά Μητρόπολή μας ή σε άλλες περιοχές.

Στο τεύχος αυτό του περιοδικού μας, το αφιέρωμα φέρει εμπρός μας τον ταπεινό, τον πράο, τον άκακο, τον ανεπιτήδευτο, τον φλογερό στην πίστη και την προσφορά αείμνηστο Μητροπολίτη Αγυιάς και Συκουρίου, τον από Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, κυρό Παύλο Καρβέλη.

Από το χωριό, της Αχαΐας, Καμάρες Αιγίου που γεννήθηκε, έως την Αγυιά Λαρίσης όπου μέχρι το τέλος της ζωής του εποίμανε το λαό της, έζησε και πολιτεύθηκε ως «πόλις επάνω όρους κειμένη», ως «φως εν κόσμω», ως άνθρωπος του Θεού.

Δεν εντυπωσίαζε με τα επίκτητα χαρίσματά του. Παντού έλαμπε και ακτινοβολούσε με τις γνήσιες αρετές του.

Αγάπη άμετρη στον Αναστάντα Κύριο, αγάπη γνήσια, ειλικρινή, διακριτική στους ανθρώπους, προσφορά μέχρι, θυσίας στην διακονία της Εκκλησίας.

Ο αγαπητός ή ο σεβαστός αναγνώστης, στις σελίδες του αφιερώματος, θα διαπίστωση αυτή την αλήθεια.

Εύχομαι, με το φωτισμό και τη χάρη του Κυρίου μας και αυτό το περιοδικό να ωφελήσει, να στερεώσει την πίστη μας στην Εκκλησία. Να συνειδητοποιήσουμε ότι δόξα τω Θεώ υπάρχουν και σήμερα άγιοι διάκονοι της μητέρας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου