Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η σημαντικότερη προσωπικότητα που ανέδειξε η Αιτωλοακαρνανία


Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο αγρινιώτικο blog «agrinionews».

Το θέμα της ψηφοφορίας ήταν: "Ποια προσωπικότητα θεωρείτε ως την πιο σημαντική που ανέδειξε η περιοχή της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας;"

Με συντριπτική διαφορά επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του blog, ως πρώτη επιλογή, η μορφή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (ποσοστό 42%). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Χαρίλαος Τρικούπης (ποσοστό 22%) και την τρίτη θέση, ο Ευάγγελος Παπαστράτος (ποσοστό 10%).

Τα ονόματα των Αιτωλοακαρνάνων που συμπεριλήφθηκαν στην ψηφοφορία ήταν: ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ευάγγελος Παπαστράτος, ο Xρήστος Καψάλης, ο Γιάννης Βλαχογιάννης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κώστας Χατζόπουλος, η Μαρία Δημάδη, ο Χρήστος Καπράλος, ο Δημήτριος Παπαχαραλάμπους, ο Μεγιστίας ο Ακαρνάν και ο Φίλιππος ο Ακαρνάν.

Θεωρούμε ότι και με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύετε για μια ακόμη φορά, η ευλάβεια, ο σεβασμός και η αγάπη που τρέφει ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας στην μεγάλη μορφή του δικού μας Αγίου, του μεγάλου εθνομάρτυρος και ιερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στην προσφορά του στο σκλαβωμένο γένος.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα
http://agrinio-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου