Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση σε δημοσιεύματα


ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την πρόσφατη δημοσιευμένη επιστολή του κ. Θεόδωρου Βλαχόπουλου (Εντύπως: Πέμπτη 13/9/18 – Ηλεκτρονικώς: Κυριακή 16/9/2018), σε εφημερίδα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - στη μοναδική πλέον στέγη των τοπικών Μ.Μ.Ε. για τις συγκεκριμένες απόψεις του - όπου για μια ακόμη φορά καταφέρεται εναντίον του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως  τονίζονται τα εξής:  
Κρίνεται και επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους ο αρθρογράφος να συμπεριφέρεται ως τιμητής των πάντων! Δεν βοηθά σε τίποτε να διεκδικεί διαρκώς το αλάθητο και να βλέπει παντού εχθρούς, απαιτώντας από όσους δεν είναι αρεστοί στον ίδιο να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Έχει κουράσει την κοινή γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και της τοπικής κοινωνίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ σε κάθε περίπτωση την αφήνει παντελώς αδιάφορη η εμμονή του σε ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων.
Ας ερευνήσει λίγο τις γνώμες των συμπολιτών του – όχι εκείνων που τον χειροκροτούν, αλλά των άλλων των «ψαρόμυαλων συμπολιτών - Μεσολογγιτών», όπως δυστυχώς ο ίδιος τους ονομάζει στην εν λόγω επιστολή (μα τί επίπεδο!) - και θα διαπιστώσει ότι κανείς δεν ακούει πλέον και δεν υιοθετεί τις απόψεις του.
Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα απευθυνόμενος στο Μητροπολίτη αναφέρει επί λέξει: «κάπου αλλού, σε άλλη πόλη… θα σας έριχναν σε καμμία λίμνη ή κανένα ποτάμι ως μη χρήσιμο και μη απαραίτητο».  Αλήθεια, αυτό αποτελεί θεολογική κρίση και άποψη επιφανούς πολίτου της Ιεράς Πόλεως; Τον πληροφορούμε ότι κάπου αλλού - αν ο Μητροπολίτης το επιθυμούσε - θα είχε ήδη γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για εξύβριση του θεσμού που εκπροσωπεί στην κοινωνία το πρόσωπο του Μητροπολίτου.
Ο εν λόγω αρθρογράφος, έχει ήδη υπερβεί κάθε όριο υπομονής και ανοχής! Την σιωπή του Μητροπολίτου και την επιλογή του να μην καταθέτει μηνύσεις εναντίον του, για όσα συκοφαντικά επί σειρά ετών ανακυκλώνει, φαίνεται ότι την εκλαμβάνει ως αδυναμία και ομολογία ενοχής. Πλανάται πλάνην οικτράν! Ο κάθε αναγνώστης των άρθρων του, έχει κατανοήσει πλέον – χωρίς να απαιτείται μεγάλη θεολογική κρίση γι’ αυτό - ότι ο Μητροπολίτης τον αντιμετωπίζει ως Πνευματικός Πατέρας και σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές αρχές και τις αξίες της ανατροφής του!
Και κάτι άλλο:  Ο σημερινός Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μετά την εκλογή του τον Οκτώβριο του 2005, επέλεξε άλλους συνεργάτες για να τον συνδράμουν στο έργο του και όχι τον κ. Βλαχόπουλο. Οφείλει επιτέλους να το αποδεχτεί, γιατί είναι κρίμα να επιτρέπει ακόμη να καθοδηγούνται οι πράξεις του από την επί σειρά δεκαετιών δεδομένη προσωπική του αντιπάθεια στο πρόσωπο του νυν Σεβασμιωτάτου κ. Κοσμά. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό από ετών, είχε συνταξιοδοτηθεί πριν την εκλογή του σημερινού Μητροπολίτου.
Επισημαίνουμε δε, ότι θα ήταν πλεονασμός να αναφερθούμε στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κυρίως πνευματικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Αυτό είναι ευρέως γνωστό, αλλά φαίνεται πως η απήχηση και η αποδοχή που συναντά ο Μητροπολίτης μεταξύ των αγωνιστών και ευλογημένων συμπολιτών μας, ενοχλεί έντονα τον κ. Βλαχόπουλο, και γι’ αυτό μεταχειρίζεται κάθε μέσο στην προσπάθειά του να το αποδομήσει.
Όμως, είναι επίσης γνωστό ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου