Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ιερά Πανήγυρη Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς



Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς τη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον περίβολο του Ναού.
Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, μετά τον Εσπερινό και ώρα 10.00 μ.μ. έως 1.00 πρωϊνή, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00’ π.μ. θα τελεσθούν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της νεοσύστατης Βιβλιοθήκης-Κειμηλιοθήκης εις μνήμην του π. Νικολάου Αρτίκου, μετά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ψήγματα Σοφίας».
Την Κυριακή, από ώρα 6.30’ μ.μ. θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανών της Παναγίας της Κατερινιώτισσας. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της εορτής των Μακρυνείων και σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αρχαιοφίλων Γαβαλούς (Π.Ε.Σ.Α.Γ.), στη Μονή, θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα για την ιστορία της περιοχής, την προσφορά του Μοναχισμού και της Ιεράς Μονής Κατερινούς.
Εκ της Ιεράς Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου