Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως


Αγαπητά μου παιδιά,

Όλοι μας χαιρώμαστε και δοξολογούμε τον Θεό μας γιατί σας έδωσε πάλι την ευλογία να βρίσκεσθε στην πνευματική αγκαλιά του σχολείου σας∙ να μάθετε εφέτος περισσότερα γράμματα∙ να αυξήσετε τις γνώσεις σας∙ να δεχθείτε με χαρά και προθυμία όλα εκείνα που θα σας προσφέρουν οι σεβαστοί διδάσκαλοί σας.
Ως ο Επίσκοπος και ο πνευματικός σας πατέρας, είμαι πάντοτε κοντά σας και προσεύχομαι για εσάς. Σας συγχαίρω όλους σας και όλες σας.
Εύχομαι να σας χαρίσει κι εφέτος ο Χριστός μας υγεία, δύναμι και φωτισμό για να αυξήσετε αυτή τη χρονιά τις γνώσεις σας, να προχωρήσετε στην πρόοδο, να βάλετε γερά θεμέλια για να κτίσετε το οικοδόμημα της επιτυχίας της ζωής σας.
Προσεύχομαι και για τους αρίστους διευθυντές σας, τους διδασκάλους και τις διδασκάλισσές σας, αλλά και για όλα τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Εύχομαι να τους χαρίζει ο Κύριος υγεία και δύναμι στο μεγάλο λίαν υπεύθυνο λειτούργημά τους.
Παιδιά μου, σκεφθείτε αυτή τη στιγμή ότι για να σπουδάζετε εσείς, κουράζονται, μοχθούν οι καλοί σας γονείς και οι δάσκαλοί σας. Προσέξατε μην τους λυπήσετε ποτέ.
Γι’ αυτό, αγαπήστε το βιβλίο του σχολείου σας∙ διαβάστε πολύ και με προσοχή∙ φροντίστε να είσθε άριστοι μαθητές στα γράμματα, αλλά και παιδιά με άψογη συμπεριφορά στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία.
Προσέξτε όμως! Για να γίνουν όλα αυτά, για να καλλιεργήσετε το χαρακτήρα σας, συνδέστε τη ζωή σας με το θέλημα του Χριστού μας.
Ο Χριστός, παιδιά μου, δεν είναι απλά ένας μεγάλος διδάσκαλος, ένας σοφός, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είναι ο μόνος αληθινός Θεός, ο Θεάνθρωπος, ο οποίος για τη δική μας την αγάπη έφθασε μέχρι τον Σταυρό.
Θελήστε να ακούσετε εφέτος ιδιαίτερα τον Χριστό μας. Μην επηρεάζεσθε αν σας μιλάνε μερικοί για άλλες ψευδοδιδασκαλίες και ψευτοθεούς. Μη λησμονείτε ότι μόνο ο Χριστός κάνει τον άνθρωπο άγιο!
Εφέτος ιδιαίτερα τρέξετε στο κατηχητικό σχολείο της Ενορίας σας. Μην παραμελήσετε τον εκκλησιασμό της Κυριακής. Μην παραμελήσετε την προσευχή σας που σας ενώνει με τον Θεό μας. Προσέξτε τις συναναστροφές σας. Μη δέχεστε συμβουλές από παιδιά που είναι ξένα από το Χριστό.
Αν αληθινά γνωρίσετε το Χριστό μας, τον φέρετε συνειδητά στην καρδιά και τη ζωή σας, αν κάνετε υπακοή στο θέλημά Του τότε και στα γράμματά σας πολύ θα προοδεύσετε και το χαρακτήρα σας θα καλλιεργήσετε και θα επιτύχετε την πρόοδό σας την ολοκληρωμένη.
Το εύχομαι με όλη την πατρική μου αγάπη.
Καλή σχολική χρονιά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου