Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα από τη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5ης Φεβρουαρίου 2017 η έβδομη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Η συνάντηση αυτή ήταν αφιερωμένη στο πρόσωπο της Μητέρας, με αφορμή την δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου που προηγήθηκε, κατά την οποία, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση τιμάται και προβάλλεται η μητρότητα και το πρόσωπο της Μητέρας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:
·        ο κ. Βασίλειος Μπέλλιος, διδάκτωρ, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, με θέμα: «Το θαύμα της ζωής»,
·        η κα Βαρβάρα Μεταλληνού – Καλογεροπούλου, διδάκτωρ, θεολόγος και φιλόλογος, με θέμα: «Η μάνα μπροστά στο χρέος»
·        και η κα Ματίνα Βαρκάδου – Κουβαρά, παιδαγωγός και θεολόγος, με θέμα:«Πολύτεκνη οικογένεια».

Την εκδήλωση έκλεισε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, ο ιεροκήρυξ πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος.

Η επόμενη συνάντηση στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με ομιλητή τον οσιολογιώτατο ιερομ. Λουκά Γρηγοριάτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η εν Χριστώ ζωή κατά τον Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα. Η σημασία της για τον σύγχρονο άνθρωπο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου