Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Μορφές Αγίων στο σύγχρονο χειρουργικό τραπέζι»


Ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Δημακάκου
στη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην συνάντηση της Σχολής Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30’ στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, (οδός Γ. Χονδρού και Κανατά – πλησίον Ξενοδοχείου Liberty), θα μιλήσει ο ελλογιμώτατος κ. Παναγιώτης Δημακάκος.
Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Μορφές Αγίων στο σύγχρονο χειρουργικό τραπέζι».
Ο κ. Παναγιώτης Β. Δημακάκος είναι ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθυντής Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Σπούδασε Ιατρική και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Κίελου και Βερολίνου ως υπότροφος της Γερμανικής Κυβερνήσεως και έλαβε το Δίπλωμα της Ιατρικής με το βαθμό «Λίαν Καλώς» στο Ελεύθερο Παν/μιο του Δυτικού Βερολίνου. Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής του ίδιου Παν/μίου, με το βαθμό «Άριστα». Παράλληλα στο Παν/μιο του Βερολίνου παρακολούθησε σπουδές πολιτικών επιστημών, κοινωνιολογίας και ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή, επίσης ως υπότροφος της Γερμανικής Κυβερνήσεως. Ειδικεύτηκε στη Γενική και Αγγειακή Χειρ/γική στην Ελβετία στο νοσοκομείο του Winterthur και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, ενώ ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου της Ζυρίχης. Ο καθηγητής και διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης H. U. Buff του πρότεινε, μόλις 27 ετών, να λάβει την ελβετική υπηκοότητα για μόνιμη παραμονή, την οποία δεν απεδέχθη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα οργάνωσε την Αγγειοχειρουργική στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και κατέστη πυρήνας εκπαίδευσης και θεραπείας της Αγγειοχειρουργικής στη χώρα μας. Έχει εκτελέσει πρωτοποριακές επεμβάσεις στην Αγγειοχειρουργική αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει περισσότερες από 600 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό Τύπο. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί εκτός των ελληνικών σε πλέον των 40 ξενόγλωσσων περιοδικών, αρκετές των οποίων έχουν αποσπάσει βραβεία και επαίνους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρίας, της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος, καθώς και μέλος 28 εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών.
Υπήρξε μέλος συντακτικής επιτροπής περισσοτέρων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει επανειλημμένα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί πολλάκις από εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και εταιρίες για την προσφορά του στην Ιατρική και ιδιαίτερα στην Αγγειοχειρ/κή. Είναι παντρεμένος και πατέρας επτά παιδιών, πέντε εκ των οποίων είναι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου