Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το Αγρίνιο πανηγυρίζει τον πολιούχο του


Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της Αναστάσεως του Χριστού, σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο έγινε η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως.
Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, που τελέσθηκε πανηγυρικά στον μεγαλοπρεπή νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως, ο οποίος επεσήμανε «την αγιασμένη ζωή και την μαρτυρία του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου μεγαλομάρτυρος αγίου Χριστοφόρου, ο οποίος ως αθλητής της πίστεως, διδάχθηκε και ασκήθηκε, όπλισε την ψυχή του με θάρρος και ξεκίνησε τον αγώνα τον καλόν». Αυτόν τον μεγάλο αγώνα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «πρέπει και εμείς να κερδίσουμε, όπως και ο άγιος Χριστοφόρος, που αποφάσισε να αφιερωθεί στο Θεό, χωρίς προϋποθέσεις και όρους, πιστεύοντας στο ότι η Εκκλησία είναι εμβαπτισμένη στο Αίμα του Αναστάντος Κυρίου Ιησού Χριστού».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου