Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνάντηση των Επιταφίων στο Αγρίνιο


Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε και φέτος η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών της πόλεως.
Στη δέηση που τελέσθηκε προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος στο σύντομο μήνυμα του προς τους πιστούς, που κατέκλυσαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους, τους κάλεσε να ζωντανέψουν την πίστη τους στο Χριστό, να στηρίξουν τις ελπίδες τους σε Εκείνον και να μην αποθαρρύνονται εμπρός στα αδιέξοδα και τις δυσκολίες που προβάλλουν στην καθημερινότητά τους.
Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος: «… Ζη Κύριος ο Θεός, Ιησούς Χριστός, ο συντρίψας το κράτος του διαβόλου, του άδου, του θανάτου.
Όσες κρίσεις κι αν έλθουν τεχνητές η πραγματικές, μην τα χάνουμε. Μην καταφεύγουμε στις βίαιες και αμαρτωλές αντιμετωπίσεις των δυσκολιών μας. 
Και μετά από όλα αυτά δεν έχουμε δικαίωμα να ζούμε αδιάφορα, χωρίς Χριστό. Εκείνα που ίσως φαίνονται αδιάφορα επειδή μας θάμπωσε ο κόσμος, τα της πίστεως του Χριστού και τα της εκκλησιαστικής ζωής βιώματα, ας τα φέρουμε με άγρυπνο ενδιαφέρον στη ζωή μας, ας ζήσουμε κατά Χριστόν.
Και για μας σταυρώθηκε ο Χριστός. Για να μας ανακαινίση, να μας αγιάση, να μας καταστήση αξίους της Βασιλείας Του, να μας ειρηνεύση, να μας χαροποιήση.
Και για μας συνέντριψε το κράτος του διαβόλου και του θανάτου και αναστήθηκε, για να αναστηθούμε και ‘μεις και να ζήσουμε …».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου