Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στα Σκλάβαινα Παλαίρου



Η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις και των πέντε συμμοναστών του τιμήθηκε στον ομώνυμο Ναό του στα Σκλάβαινα Παλαίρου την 11η Φεβρουαρίου 2013.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παραβρέθηκαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Νικόλαος Σολδάτος, αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου – Βονίτσης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Η άσκηση του Αγίου Βλασίου και των μαθητών του, και η τελεία υπακοή τους στο θέλημα του Θεού, ανέδειξαν την αδελφότητα αγιασμένη και φως πνευματικό σε ολόκληρη την περιοχή. Και όταν βρέθηκαν οι πατέρες μπροστά στο δίλημμα να επιλέξουν τον Χριστό ή την ελεύθερη ζωή, επέλεξαν τον Χριστό, έστω και αν οδηγήθηκαν σε φοβερά βασανιστήρια από τους πειρατές. Και η εποχή μας σήμερα παρουσιάζει ανάλογες συνθήκες με την εποχή του Αγίου. Είναι ανάγκη και εμείς σήμερα να ενδιαφερθούμε  ειλικρινά και συνειδητά για τον προσωπικό μας αγιασμό. Η υπακοή μας στο θέλημα του Θεού και η συνεπής μυστηριακή μας ζωή μέσα στην Εκκλησία, θα μας καταστήστουν αγιασμένες ψυχές, για να είμαστε έτοιμοι να ομολογήσουμε τον Χριστό στις ημέρες μας και να αντισταθούμε στις προδοσίες των ημερών μας, οι οποίες τόσο λυπούν τον Θεό μας και οδηγούν ψυχές στην απώλεια».

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος στην οποία συμμετείχαν πλήθος πιστών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου