Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα



Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε η πόλη της Πρέβεζας το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2013. Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσκλήθηκαν από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ. Θεόφιλος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, το απόγευμα του Σαββάτου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λευκάδος, ενώ το πρωί της Κυριακής στην ακολουθία του Όρθρου και την αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου στον πεζόδρομο της αγοράς και στην παραλία, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, καθώς και των βουλευτικών, πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Πρέβεζας.

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή παρέθεσε δεξίωση στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ο δήμαρχος Πρέβεζας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος όπως είπε θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου