Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ποιμαντορική Εγκύκλιος για την δράση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"Ο  ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΚΑΙ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΣΜΑΣ

Προς  τον  ευσεβή  κλήρον  και  λαόν
της  καθ’ ημάς  Ιεράς  Μητροπόλεως

 Αγαπητά  μου  παιδιά,

 Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε ότι οι λεγόμενοι «μάρτυρες του Ιεχωβά» παρουσιάζουν προκλητική κινητικότητα και δραστηριότητα. 

 Μία πρόσκλησί τους που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, καλεί τους αποδέκτες της να προσέλθουν σε χιλιαστικές συνάξεις για να γνωρίσουν τον Ιησού, όπως λένε. 

 Τι ειρωνεία, αλήθεια! Εκείνοι που είναι ξένοι από το φως και την αλήθεια του Ευαγγελίου, οι διαστρεβλωτές των αγίων Γραφών, οι πολέμιοι της Ορθοδόξου πίστεως, οι αρνητές του Χριστού μας, θα μιλήσουν για τον Κύριο Ιησού Χριστό μας; 

 Τι να πουν; Ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας είναι κτίσμα, είναι άνθρωπος και όχι Θεός; Αυτά δεν πιστεύουν; Εκείνοι που αρνούνται τη θεότητα του Χριστού μας, να μιλήσουν και να μας γνωρίσουν τι είναι ο Ιησούς;

 Εμείς έχουμε την μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία μας. Έχουμε την αγία μας Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Έχουμε την ιεράν ορθόδοξο παράδοσί μας, έχουμε τους αγίους, θεοφόρους και πνευματοκινήτους πατέρας, που με τη βοήθειά τους γνωρίσαμε και γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι «Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού, γεννηθείς ου ποιηθείς, ομοούσιος τω Πατρί». Δεν μας χρειάζονται ξενοκίνητοι διδάσκαλοι - κήρυκες και μάλιστα οι πλανεμένοι μάρτυρες του Ιεχωβά. 

 Οι μάρτυρες του Ιεχωβά, πιστοί στα κηρύγματα της πολυεθνικής εταιρείας «Σκοπιά», δεν πιστεύουν στη θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα, στο Άγιο Πνεύμα, δεν δέχονται την Εκκλησία, την ιερά παράδοσι, δεν δέχονται μυστήρια, Ιερούς Ναούς, δεν δέχονται την αλήθεια και υβρίζουν τον Σταυρό του Κυρίου μας, προσβάλουν την Παναγία μας, αρνούνται και την πατρίδα και τη σημαία μας και ο,τι ιερό και όσιο. Αυτοί θα μιλήσουν για τον Κύριο Ιησού;

 Δεν γράφονται αυτά, παιδιά μου, για να αναιρέσουν τις κακοδοξίες των Χιλιαστών, για τις οποίες απαιτούνται χιλιάδες σελίδες για να γραφούν αυτές και να αναφερθούν. 

 Με την Εγκύκλιο αυτή, ως πνευματικός πατέρας και ποιμένας, που ανησυχώ για τη σωτηρία σας, σας παρακαλώ να μείνετε άγρυπνοι στις επιθέσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά. 

 Ως συνανθρώπους μας τους αγαπάμε και θλιβώμαστε γιατί έπεσαν στα δίχτυα της εταιρείας «Σκοπιά», η οποία είναι πολέμιος του Χριστού και απομακρύνει κάθε ψυχή από τη σωτηρία. Ποτέ όμως, μη δεχθούμε τις χιλιαστικές προτάσεις, τις ψευτοδιδασκαλίες τους, τα αντίχριστα έντυπά τους. 

 Είμαι βέβαιος ότι εσείς, συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν θα επηρεασθήτε από τα ψεύδη και την κακοδοξία τους. Μη μείνετε όμως, μόνο στη δική σας άρνησι. Αγωνισθείτε να ενημερωθούν όλοι οι Χριστιανοί μας, όπου κι αν βρίσκονται, για να μην παραπλανηθούν και παρασυρθούν και πλησιάσουν στις χιλιαστικές συνάξεις. 

 «Στώμεν καλώς!». «Ουκ έστι εν ουδενί άλλω η σωτηρία» παρά μόνο κοντά στο Χριστό μας και μέσα στην Ορθόδοξο Εκκλησία μας. Όχι λοιπόν, στις κακοδοξίες των μαρτύρων του Ιεχωβά, μακρυά από τις πλανεμένες κι αντιγραφικές ψευτοδιδασκαλίες τους. 

 Όλοι μαζί, με την μυστηριακή ζωή, την οποία οι Χιλιαστές αρνούνται και πολεμούν, ας ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για ένα αγιασμένο και σωτήριο Σταυρώσιμο και Αναστάσιμο Πάσχα. 

 Αγαπητοί, καλό και άγιο Πάσχα, ηνωμένο με τον Σταυρωμένο και Αναστάντα Θεό μας.     

Με την αγάπη του Χριστού μας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου