Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφθηκε το 1ο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Γεωργιάδη.

Η πρόσκληση έγινε με την ευκαιρία του ότι ο Σεβασμιώτατος εφοίτησε στα «Παπαστράτεια Γυμνάσια» Αγρινίου, για να ομιλήση στους μαθητές και τις μαθήτριες και να ευλογήση την Βασιλόπιτα για τους Καθηγητές. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

Προσεφώνησε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αγρινίου ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και την τιμή που ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως απεφοίτησε από το Γυμνάσιο αυτό, όπως και άλλα σημαίνοντα μέλη της Επιστήμης και της Κοινωνίας, και η κ. Διευθύντρια διάβασε ένα σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτου και τον παρεκάλεσε να ομιλήση στους μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στον χώρο αυτόν που του θύμισε τα Γυμνασιακά του χρόνια, και αναφέρθηκε στην αξία της μελέτης με την οποία ο άνθρωπος αποκτά γνώσεις για να τον βοηθήσουν στην ζωή του.

Έπειτα, έκανε λόγο για το ότι στην παράδοσή μας συνδέεται στενά η λατρεία στον Θεό με την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, όπως φαίνεται στους Δελφούς, που στο ένα επίπεδο υπάρχει ο Ναός, στο άλλο το θέατρο και έπειτα το στάδιο.

Επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχη ενότητα μεταξύ αυτών για να προσφέρεται ολοκληρωμένη αγωγή, και μάλιστα κατά την Εκκλησία μας ο Θεός είναι αγάπη. Δυστυχώς, στις ημέρες μας γίνεται διάσπαση μεταξύ πίστεως στον Θεό, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Στην συνέχεια ομίλησε για το νόημα ζωής που απασχολεί τους νέους, την αγάπη που αναζητούν, και όλα αυτά πρέπει να αποκτώνται με σοβαρές προϋποθέσεις. Υποσχέθηκε ότι θα έλθη κάποια άλλη ημέρα, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας, για να συζητήση με τους μαθητές για θέματα που τους απασχολούν.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με εκδηλωτικό τρόπο.

Ακολούθως, ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τους Καθηγητές, και τους ομίλησε με συντομία για το ότι σήμερα ο εκπαιδευτικός πρέπει να γίνη δάσκαλος, να έχη αγάπη για τους μαθητές, αλλά να γνωρίζη και τα ποικίλα ιδεολογικά ρεύματα που επικρατούν, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ θεολογίας και επιστήμης.

Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθή στις τάξεις του Γυμνασίου, οι οποίες πέρα από κάποιες βελτιώσεις παραμένουν οι ίδιες, όπως ίδιο είναι και το επιβλητικό αυτό κτήριο, από το οποίο πέρασαν γενεές μαθητών που διέπρεψαν στην κοινωνία.

Ήταν όντως μια ευλογημένη από κάθε πλευρά επίσκεψη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου