Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Ποιμαντικές επισκέψεις του Τοποτηρητή στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος πραγματοποίησε σειρά ποιμαντικών επισκέψεων σήμερα το πρωί (Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022) στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

Αρχικά επισκέφθηκε τα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, όπου ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα των Υπαλλήλων των Γραφείων, κατόπιν προσκλήσεως, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Σαρδέλη και την αντιπροσωπεία των υπαλλήλων ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία κατ’ άμφω, αγάπη και έμπνευση. Εξέφρασε τη χαρά του γιατί βρέθηκε σε ένα χώρο παιδείας και έκανε τον διαχωρισμό των εννοιών παιδεία και εκπαίδευση τονίζοντας ότι τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη παιδείας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι θέλουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας όπως επιθυμούμε μέσα από παραμορφωτικούς καθρέπτες. Παιδεία είναι να σπάσουμε αυτούς τους καθρέπτες και να ανοίξουμε παράθυρα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Σαλμά στην έδρα της Αντιπεριφέρειας και κατόπιν τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο στο Δημαρχείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Και στις δύο επισκέψεις συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ όπου ενημερώθηκε από τον π. Ιωσήφ Ζωγράφο και τους εργαζομένους σε αυτό για την λειτουργία του.

Κατόπιν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως δέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως για νέους με νοητική στέρηση και συνοδές αναπηρίες «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και είχε συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο Καραγεώργο και τους εργαζομένους υπαλλήλους σχετικά με υπηρεσιακά θέματα, όπου ενημερώθηκε και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και διοικητικές κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου